ПолітикаСвітТуреччинa

Ердоган з приводу напруженості з США у зв’язку з С-400: Ми не племінна держава

Президент Реджеп Таїп Ердоган піддав критиці Сполучені Штати за попередження про санкції у зв'язку з купівлею Туреччиною російських систем протиповітряної оборони С-400 і заявив, що Туреччина не «племінна держава», яка відступить у світлі загроз.

«Ви не розумієте, з ким маєте справу. У будь — якому випадку не зволікайте, якими б не були ваші санкції», – цитує його Hurriyet.

Ердоган нагадав, що Туреччина зробила необхідні кроки для закупівлі винищувачів F-35, які США не поставили, використовуючи їх як батіг, щоб покарати Анкару за закупівлю систем протиракетної оборони С-400.

«Ми зробили кроки для придбання F-35, ми заплатили гроші, але так і не отримали обіцяні винищувачі. Ви поставили умову: “поверніть Росії С-400“. Ми не племінна держава, щоб нами помикати. Ми-Туреччина», – підкреслив він.

Ердоган знову закликав Макрона «пройти психологічне обстеження»

Турецький лідер також повторив свою критику на адресу свого французького колеги Еммануеля Макрона, порадивши президенту Франції пройти психологічну перевірку.

«Спочатку вам слід подивитися на себе», – сказав він про Макрона. Французький президент – це «окремий випадок», зазначив турецький лідер.

«Як я сказав вчора в Кайсері його слова і дії виходять за рамки розумного. Його потрібно перевірити», – додав Ердоган.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button