ПолітикаСвітТуреччинa

Оглядач: Ердоган опиниться серед переможених у разі поразки Трампа на виборах

Поразка президента США Дональда Трампа на президентських виборах наступного місяця стане приємною новиною для багатьох урядів, але не для Туреччини, Північної Кореї та Ізраїлю, які зіткнуться з безпосередніми проблемами після його відходу, пише Марк Чемпіон.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, можливо, найбільше втратить з відходом Трампа, вважає старший репортер з міжнародних відносин в Bloomberg, вказуючи на зв’язок між главами обох держав, яка спонукала президента США скасувати санкції проти Туреччини у зв’язку з покупкою російської системи протиповітряної оборони С-400 і вивести війська з Сирії без будь-яких обговорень з Вашингтоном.

Відносини Туреччини з НАТО погіршилися, після того як минулого року Анкара погодилася на поставку раніше закуплених систем протиракетної оборони С-400 з Росії. Сполучені Штати стверджують, що дані системи являють собою ризик для безпеки країн-членів НАТО, і прийняли закон, що передбачає санкції проти Туреччини. Однак адміністрація Трампа виступила проти цих заходів.

Крім того, Трамп виконав вимоги свого турецького колеги про виведення військ з деяких частин Сирії в жовтні минулого року, що дозволило Туреччині почати військову операцію, швидко вигнавши з ряду територій опозиційно налаштовані курдські сили, які Анкара вважає загрозою своїм прикордонним районам.

«В результаті санкцій, готових до приведення в дію, і закликів Байдена підтримати турецькі опозиційні партії саме Ердоган може найбільше втратити від відходу Трампа», – підкреслює оглядач.

Він нагадує, що кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден опинився в заголовках газет в серпні, коли в соцмережах поширилося відео з його висловлюваннями про його пріоритети в політиці щодо Туреччини.

Байден заявив, що, якщо він стане президентом, він підтримає турецьку опозицію, щоб їй вдалося перемогти сильного лідера Туреччини на виборах.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button