Туреччинa

У Туреччині вже 63 людини померли від отруєння контрафактним алкоголем

Кількість людей, які отруїлися внаслідок вживання контрафактного алкоголю в Туреччині, зросла до 63.

53-річний Шенол Ярар став однією з жертв контрабандного алкоголю. Раніше 10 жовтня він був доставлений в приватну лікарню в районі Карабаглар в Ізмірі з підозрою на отруєння метиловим спиртом, але незважаючи на всі зусилля лікарям не вдалося врятувати його життя.

З минулого тижня по всій Туреччині реєструють смертельні випадки від контрафактних спиртних напоїв, в яких використовується метиловий спирт. Експерти кажуть, що зростання цін на етиловий спирт спонукало нелегальних виробників замінити його метиловим, що призвело до низки смертей від шкідливої речовини.

Найбільша кількість загиблих зафіксована в західній провінції Ізмір, де кількість жертв з 9 жовтня збільшилася до 24. У Стамбулі загинуло 10 осіб, в той час як смертельні випадки були зареєстровані в південній провінції Мерсін, центральній провінції Кириккале, західних провінціях Мугла і Айдин, а також північних провінціях Трабзон і Зонгулдак.

Нагадаємо, що з 9 жовтня в ході оперативних заходів поліція затримала 227 підозрюваних, 63 з яких були поміщені під варту. Серед них виявився ватажок банди, члени якої були заарештовані в ході попередніх операцій проти виробників і продавців контрафактного алкоголю.

Підозрюваний, ідентифікований як Х. К., звинувачується в постачанні контрафактного алкоголю різним продавцям по всій країні. Їм можуть бути пред’явлені звинувачення в ненавмисному вбивстві або нанесенні тілесних ушкоджень, що спричинили смерть і госпіталізацію.

Під час операцій сили безпеки вилучили тонни контрабандного алкоголю та обладнання. Тільки в минулу середу було вилучено 3 тис.232 літри контрафактного алкоголю. Поліція також посилила перевірки магазинів спиртних напоїв, в яких продається алкоголь під помилковим брендом в якості ліцензійного.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button