Туреччинa

Чергова моторошна смерть у в’язниці

Ув'язнений у в'язниці Кириккале Серкан Тумай помер 17 жовтня через місяць після побиття тюремними наглядачами. Сім'я покійного вимагає ретельного розслідування, і притягнення винних до суду, оскільки впевнена, що Тумай помер від травм, отриманих від охоронців.

На момент смерті Серкану Тумаю було 27 років. Два роки він провів у в’язниці закритого типу F в Кириккале. Стверджується, що чоловіка жорстоко побили наглядачі, він отримав серйозні травми рук і голови. Тумай звернувся до Генеральної прокуратури Кириккале з проханням про переведення в іншу в’язницю. У прокуратурі на лист не відповіли, зате направили повідомлення про смерть ув’язненого його сім’ї.

Зі слів Гекхана, брата Серкана Тумая, співкамерники розповіли, що місяць тому наглядачі жорстоко побили Серкана. Це сталося тоді, коли мати братів не могла відвідувати сина, оскільки лікувалася від коронавірусу. Вона розповіла, що зверталася в прокуратуру, проте там нічого не зробили. «Тюремна адміністрація вбила мого сина. Люди в масках закрили його в камері і побили, зламавши руку і розбивши череп. Це вони його вбили. Я вимагаю притягнути всіх причетних до відповідальності. Вони відповідатимуть за смерть сина», – сказала Хасібе Тумай.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button