Туреччинa

Туреччина має намір ввести нові загальнонаціональні заходи по боротьбі з COVID-19

Міністерство внутрішніх справ Туреччини оголосило в неділю про активізацію заходів по боротьбі з поширенням COVID-19, включаючи перевірки і створення загальних комітетів охорони здоров'я у всіх містах і провінціях.

У повідомленні, направленому в усі 81 провінцію Туреччини, міністерство повідомило, що комітети зберуться на наступному тижні, щоб проаналізувати і обговорити відстеження, спостереження і попередження поширення вірусу, йдеться на сайті T24.

Міністерство нагадало про величезний сплеск випадків захворювання коронавірусом у всьому світі, особливо в Європі, підкресливши необхідність більш суворих перевірок дотримання заходів з пандемії.

Раніше на цьому тижні МОЗ Туреччини оголосив, що в найбільшому місті Туреччини Стамбулі за останні тижні спостерігалося зростання захворюваності на 50%.

Після засідання комітету будуть прийняті нові заходи щодо припинення поширення смертельного вірусу, але дата оголошення цих правил не вказана.

Нові заходи вже схвалені Міністерством охорони здоров’я і президентом Реджепом Таїпом Ердоганом, йдеться в повідомленні.

Серед іншого в повідомленні говорилося про питання, пов’язані з пандемією, таких як управління ризиками, соціальна ізоляція, соціальне дистанціювання, контроль поширення вірусу і гігієна, відзначає T24.

Більш того, турецька влада почала судові розгляди щодо осіб, які порушують заходи по боротьбі з пандемією, відповідно до статті 206 Кримінального кодексу Туреччини.

Ці заходи були введені, коли Туреччина в неділю оголосила про 72 смертельні випадки і 1 тис.815 нових захворівших коронавірусом, в результаті чого загальне число загиблих від COVID-19 в країні досягло 9 тис. 296 осіб, а кількість пацієнтів в даний час становить 347 тис. 493 людини.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button