ЕкономікиТуреччинa

У Туреччині у вересні скоротилися продажі нерухомості

Дані турецького статистичного інституту (TurkStat) з нерухомості за вересень свідчать про скорочення ринку в порівнянні з минулим роком, оскільки продажі будинків в країні впали на 6,9% до 136 тис.744 одиниць.

На три найбільших столичних міста Туреччини, Стамбул, Анкару і Ізмір довелося 18,6%, 9,3% і 6% всіх продажів житла відповідно, в той час як найбільше зниження зафіксовано в Хаккарі, де у вересні було продано 17 будинків, пише Duvar.

Кількість житлових об’єктів, що продаються вперше, скоротилася на 19% в порівнянні з вереснем минулого року, при цьому було продано близько 41 тис.375 будинків, що склало 30,3% всіх продажів.

Продажі житла на умовах іпотечного кредитування скоротилися на 38,5% в порівнянні з минулим роком при загальному обсязі 35 тис.576 угод, з яких на житлові будинки в Стамбулі довелося 21,2%.

Цікаво, що обсяг продажів нерухомості в період з січня по вересень виріс на 34,2% в порівнянні з минулим роком, коли було зафіксовано близько 1 млн 161 тис.278 угод купівлі-продажу, незважаючи на пандемію COVID-19.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button