ТуреччинaФетхуллах Ґюлен

У Туреччині затримали десятки солдатів через ймовірні зв’язки з Гюленом

Турецька поліція 13 жовтня в ході операції проти послідовників ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, затримала десятки людей у розшукують ще 167 підозрюваних.

Влада почала операцію з пошуку 110 підозрюваних, у тому числі 16 пілотів, полковників і підполковників, з прибережної провінції Ізмір в 26 провінціях. З них затримано 89 підозрюваних, повідомляє Duvar.

В ході окремої операції, спрямованої проти послідовників Гюлена, поліція розшукувала 57 інших підозрюваних в 15 провінціях, 32 людини були затримані.

Видання нагадує, що рух Гюлена, який, як вважає турецька влада, стоїть за невдалою спробою державного перевороту, зробленої в Туреччині 15 липня 2016 року, в результаті якої загинуло понад 250 осіб. Переворот, як вважає уряд, став можливим завдяки багаторічному проникненню групи в державні установи.

Після невдалого путчу близько 80 тис. осіб опинилися під вартою до суду, а близько 150 тис.державних службовців, військовослужбовців та інших осіб були звільнені або відсторонені від посад. Понад 20 тис.осіб були звільнені з турецьких збройних сил.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button