ПолітикаТуреччинa

Хто переможе на виборах президента в турецькому Кіпрі

Сьогодні на півночі Кіпру (невизнана Турецька Республіка Північного Кіпру/ Турецький Кіпр) проходять вибори президента. На цей пост претендують 11 кандидатів.

Головні суперники-чинний президент турецького Кіпру Мустафа Акинджі і чинний прем’єр-міністр Ерсін Татар.

На думку автора телеграм-каналу «Порядок денний Туреччини», саме з цим було пов’язано гучна подія відкриття закритого міста-примари Вароша (Мараш), про який за кілька днів оголосив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і прем’єр турецького Кіпру Ерсін Татар на заході в Анкарі.

«Помітна явна підтримка в проурядових ЗМІ Туреччини на адресу Татара. А Акинджі кілька разів робив заяви, які викликали невдоволення в Анкарі, та й в цілому були нестандартними для турків-кіпріотів. Акинджі вважають західником, а Татара розділяє вектор “нової Туреччини“», – пише автор каналу.

Тим часом, експерти впевнені, що першим туром голосування не закінчиться і кандидатам доведеться піти на другий тур. На думку соціологів, ніхто з претендентів не зможе набрати більше 50% голосів. Згідно з опитуванням компанії Gezici у другому турі очікується, що Татар набере 53% голосів.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button