СвітТуреччинa

Туреччина вже включилася в переговорний процес по Карабаху

Офіційна Анкара підключилася до переговорного процесу з врегулювання вірмено-азербайджанського нагірно-карабахського конфлікту, заявив помічник президента - завідувач відділу з питань зовнішньої політики Адміністрації президента Азербайджану Хікмет Гаджієв в інтерв'ю турецькому Haber Global.

«Ще до того, як Вірменія напала на Азербайджан 27 вересня, Росія пропонувала переговори. Зараз наш міністр закордонних справ відвідав Женеву, сьогодні буде в Москві. Співголови Мінської групи ОБСЄ повинні висловити свою думку. Анкара зараз також за столом переговорів, Туреччина-одна з країн-учасниць. Крім того, це країна близька до Південного Кавказу і є братньою для Азербайджану. Незалежно від формату, участь Туреччини і Росії привнесе безпеку в регіон», — цитує Гаджієва «Інтерфакс».

Гаджієв зазначив, що Азербайджан вже змінив статус-кво, що тримався довгі роки і «зараз формат переговорів за участю Росії і Туреччини може бути більш стійкий».

«Після реалізації переговорів можна розглянути інші військові питання. В даний час йдуть бойові дії, і є заклопотаність з боку країн світу і ЄС. Є питання щодо обміну тілами загиблих. Подивимося, який шлях вибере Вірменія», – сказав Гаджієв.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button