ЗМІТуреччинa

Влада Туреччини наклала арешт на майно журналіста Дюндара, який перебуває у вигнанні

Стамбульський суд 7 жовтня наклав арешт на всі активи Джана Дюндара, колишнього головного редактора газети Cumhuriyet.

Рішення було прийнято після того як у вересні 14-й Суд у кримінальних справах Стамбула прийняв рішення про те, що Дюндар вважається «втікачем», а його активи будуть конфісковані, якщо він не повернеться до Туреччини протягом 15 днів, пише Т24.

Після закінчення зазначеного терміну суд постановив накласти арешт на активи журналіста, в тому числі три об’єкти в Стамбулі, столиці Анкарі і південній провінції Мугла.

Суд також повідомив Турецьку банківську асоціацію про дане рішення, наказавши заарештувати гроші на банківських рахунках Дюндара.

«Справжній “будинок“ людини – це його батьківщина. Ми, 82 млн громадян, втрачаємо цей великий будинок. Це зараз важливіше будь-яких матеріальних цінностей», – прокоментував журналіст рішення суду у своєму мікроблозі в Twitter.

Нагадаємо, що Дюндар живе в Німеччині з 2016 року. Він покинув Туреччину, після того як його визнали винним у шпигунстві на підставі публікації статті про постачання турецької зброї сирійським повстанцям.

Повторний судовий розгляд почався в 14-му кримінальному суді Стамбула 2 квітня 2019 року після того, як у березні 2019 року Касаційний суд скасував вирок окружного апеляційного суду про тюремне ув’язнення журналіста за розголошення конфіденційної державної інформації.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button