ТуреччинaТуризм

Великобританія виключила Туреччину зі списку безпечних країн по коронавірусу

Чергове розширення списку країн, по поверненню звідки туристам доведеться проходити двотижневий карантин, зробив Мінтранс Великобританії. На цей раз, в карантинному списку опинився і найпопулярніший цього літа у туристів напрямок-Туреччина

Виключення Туреччини зі списку безпечних країн по коронавірусу сталося в п’ятницю вранці, і знову раптово, як раніше це сталося з Іспанією і Грецією, що викликало крайнє роздратування у британських туристів: через це тим, хто на даний момент відпочиває в Туреччині і повернеться в Англію починаючи з п’ятниці, 3 жовтня, доведеться відсидіти два тижні на карантині. Державний секретар з транспорту Грант Шаппс позначив в офіційному Twitter наступне «оновлення туристичного коридору: за останніми даними, на цьому тижні нам потрібно видалити Туреччину, Польщу і Бонейр, Сент-Естатіус і Сабу зі списку #TravelCorridor. Якщо ви прибудете з цих місць з 4 ранку суботи 3 жовтня, вам доведеться самоізолюватися».

При цьому міністр зажадав від туристів заповнити форму пасажирів перед поверненням до Великобританії. А також налякав їх наступним зверненням: «ви повинні самоізолюватися, якщо ви в’їжджаєте до Великобританії з країни, що не підпадає під дію транспортного коридору – з завтрашнього дня ми збільшуємо штрафи для людей, які відмовляються зробити це, до максимуму в 10’000 фунтів стерлінгів за рецидивістів».

Відзначимо, що причиною такого розпорядження з приводу Туреччини стали сумніви британської влади в офіційних даних по числу хворих Covid-19, що публікуються турецьким МОЗ. Згідно з ними семиденний показник 20 випадків COVID-19 на 100 тис.вважається ключовим порогом для виключення країни з «безпечного» списку. Офіційні дані по Туреччині-12.9, проте в британському Мінтрансі виникли серйозні сумніви з приводу цих даних. Про це, до речі, відразу ж згадали опозиційні турецькі ЗМІ, які вже давно просувають ідею про маніпуляції урядом Ердогана статистикою щодо коронавірусу в країні. Також вони додали, що ситуацію визнав, і міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа, який раніше заявив, що не всі позитивні випадки COVID-19 реєструються в офіційній статистиці Туреччини.

Якщо ж звернутися до даних американського університету Джонса Хопкінса, що збирає в режимі реального часу всі дані по ковіду з усього світу, то поточна ситуація з Covid-19 в Туреччині Така: в п’ятницю, 2 жовтня, в Туреччині числиться 30657 хворих в активній фазі. Враховуючи, що в Туреччині налічується близько 83 млн жителів, то частка хворих на 100 тисяч населення становить близько 36 хворих.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button