ПолітикаТуреччинa

Мер від прокурдської партії оголосив про відставку, перебуваючи під вартою

Мер східної провінції Карс Айхан Більген оголосив про відхід зі своєї посади, перебуваючи під вартою.

Більген, поряд з 19 іншими політиками прокурдської Демократичної партії народів( ДПН), був затриманий 25 вересня в рамках розслідування жовтневих протестів 2014 року в Кобані. Всього поліція затримала 82 людини.

У своєму Twitter він опублікував повідомлення, перш ніж відправитися давати свідчення, Більген сказав, що його відставка не означає «відмова від боротьби».

«Заарештуєте ви мене чи ні, я подам у відставку, якщо до закінчення терміну мого утримання під вартою не будуть призначені піклувальники. Карс досить компетентний, щоб керувати самим собою», — написав він.

Призначення піклувальників-широко використовувана практика правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР), уточнює Duvar. Десятки мерів ПНД були звільнені і замінені довіреними особами, наголошується в статті.

«Я не можу дозволити, щоб з волею міста грали через довільні затримання», — додав політик.

Зазначивши, що п’ять партій в міській муніципальній раді можуть сформувати нову адміністрацію, Більген заявив, ніхто не повинен утримуватися від прийняття відповідальності.

«Це не відмова від боротьби, а проходження тесту на демократію через спільне управління, як ми говорили в нашій виборчій кампанії», — підкреслив він.

Він також зазначив, що планує написати свою третю книгу, якщо його заарештують, і внести свій внесок у спільну роботу, якщо його випустять.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button