Туреччинa

Влада Туреччини обмежила надання держпослуг порушникам заходів проти COVID-19

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина посилила контроль над реалізацією заходів з COVID-19, включаючи обмеження державних послуг для тих, хто був оштрафований за порушення правил.

«Перевірка на наявність штрафів, накладених за відсутність масок та інші порушення, тепер є обов’язковою для отримання будь — якого запиту, зробленого в державні установи», – заявив Ердоган 21 вересня після засідання Ради Міністрів, вказавши, що порушники не зможуть скористатися послугами держустанов, якщо не сплатять штрафи.

В рамках посилення заходів, оголошеного Ердоганом, інспекції кафе і ресторанів будуть проводитися частіше, а місцеві ради з охорони здоров’я матимуть право приймати і застосовувати особливі запобіжні заходи в разі необхідності.

«Обмеження на пересування осіб старше 65 років можуть бути введені в залежності від провінції. За людьми, що знаходяться в ізоляції, будуть більш пильно стежити і перевіряти, чи дотримуються вони правила», — цитує президента Hurriyet.

Він також підкреслив, що недавнє зростання числа випадків зараження вірусом і кількості пацієнтів «засмучує», закликавши громадськість суворо дотримуватися правил гігієни, носити маски і не нехтувати правилами соціального дистанціювання.

Турецький лідер зазначив, що Туреччина рішуче продовжує боротьбу зі спалахом, використовуючи всі наявні можливості.

Президент оголосив, що випробування вірусної вакцини місцевого виробництва на людях почнуться в найближчі місяці.

«Ми досягли значного прогресу в розробці нашої власної вакцини і уважно стежимо за розвитком подій у світі», — додав Ердоган.

За його словами, етап тестування потенційної вакцини на тваринах у двох з восьми етапів з розробки вакцини завершено, а на об’єктах однієї приватної компанії проводиться капітальний ремонт для виробництва вакцини.

«Дасть Бог, ми плануємо зробити вакцину доступною для населення в перші місяці наступного року», – уклав він.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button