ЕкономікиТуреччинa

Moody’s знизило рейтинги 8 найбільших компаній Туреччини

Міжнародне кредитно-рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги восьми найбільших нефінансових корпорацій Туреччини після зниження рейтингів державних облігацій країни минулого тижня.

Згідно із заявою Moody’s, рейтинги найбільших компаній Туреччини — Koç Holding, OYAK, Turkcell, Tüpraş, Anadolu Efes, Erdemir, Coca-Cola Turkey і Şişe Cam — були знижені з B1 до B2, вказує Turkish Minute.

Раніше 11 вересня агентство знизило суверенний кредитний рейтинг Туреччини з B1 до B2. Moody’s зберегло негативний прогноз по рейтингу, зазначивши, що фіскальні показники можуть погіршитися швидше, ніж очікується в даний час.

«Зовнішня вразливість Туреччини з більшою ймовірністю проявиться в кризі платіжного балансу. У міру того як ризики для кредитного профілю Туреччини збільшуються, установи країни, схоже, не хочуть або не можуть ефективно вирішувати ці проблеми», — відзначили в своїй заяві аналітики Moody’s Сара Карлсон і Ів Лемей.

Треба сказати, що кредитний рейтинг S&P Global Ratings для Туреччини прирівнюється до B+, а Fitch Ratings зафіксувався в категорії BB-.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button