Туреччинa

Експерт з конституційного права: Гюленісти стали цапами відпущення, багато хто не помічає зміну режиму  

Відомий експерт з конституційного права, професор Мустафа Ердоган стверджує, що правлячий режим зробив з руху Гюлена цапа-відбувайла, при цьому ніхто не хоче цього помічати.

Професор опублікував відповідний пост на своїй сторінці в Facebook. Він проаналізував 5-річний тиск і переслідування руху Гюлена владою Туреччини, відзначивши мовчання громадськості.

«Чому більшість людей не розуміють, що режим змінюється? Зміна режиму здійснюється через козла відпущення на ім’я FETÖ. Той, хто відчуває ворожість або неприязнь до руху Гюлена з тієї чи іншої причини, або хто постраждав або не постраждав від гюленістів і тих, хто їм симпатизує, не турбується про це. Навпаки, деякі навіть раді такому розкладу. Коли когось затримують, заарештовують або звільняють за підозрою в зв’язках з гюленістамі, якщо ця людина лівих поглядів, то інші ліві зазвичай виступають свідками щоб довести, що він з їх числа, а не з гюленістов. Якщо ж він виявляється не лівим, а гюленістом, то питання автоматично відпадає, немов його і не було», – зазначає професор.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button