Туреччинa

Турецький офіцер з киргизьким корінням наклав на себе руки через цькування командира прикордонної застави

На Турецькій прикордонній заставі лейтенант покінчив життя самогубством через цькування командира.

23 вересня лейтенант Ібрахім Улу застрелився з бойової рушниці в кабінеті начальника прикордонної застави №3, розташованої в селі Шахналар, провінція Карс. Перед смертю хлопець залишив листа.

«У мене була мрія служити гідним офіцером у Збройних силах Туреччини. Я хотів віддати борг своїй країні, пройшовши командирські курси. Але цькування командира, прагнення створити імперію страху і постійні крики на офіцерів застави виснажили мене. Це поклало кінець моєму життю і моїм кар’єрним мріям. Через це ніхто на заставі не може відчувати себе спокійним. Всі охололи до своєї професії. Начальник приїжджає в п’ятницю, дає 20 справ і вимагає закінчити в неділю. Замість того, щоб дати нам можливість направляти і навчати молодих хлопців, він нас матюкає, принижує і ображає. Відповідальний у моїй смерті підполковник Ясін. Набридло», – йдеться в передсмертному листі лейтенанта.

Офіцери і солдати, які дали свідчення після смерті лейтенанта підтвердили його слова.

Варто відзначити, що Ібрахім Улу був одним з чотирьох офіцерів, які вперше в історії етнічних киргизів з провінції Ван, закінчили в 2018 році військову академію і надійшли на службу в ЗС Туреччини.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button