ПолітикаСвітТуреччинa

Спецслужби Бельгії вважають ісламізм Ердогана найбільшою загрозою  

Згідно з останньою доповіддю Ради Безпеки Бельгії, уряд ПСР продовжує таємно просочуватися в бельгійські політичні партії. У документі йдеться, що для Бельгії першорядну небезпеку становить релігійний екстремізм, зокрема, мадхалізм, турецький ісламізм і «Брати мусульмани».

У доповіді згадуються ще дві важливі загрози безпеці- крайні праві, які останнім часом стали частіше відвідувати Стрілецькі клуби, і десятки китайських військових студентів, що навчаються в бельгійських університетах. При цьому рух мадхалістів в рамках салафізму останнім часом демонструє тривожне поширення в Бельгії. Цей рух, який виник в Саудівській Аравії в 1990-х роках, натхненний працями саудівського священнослужителя Рабі Аль Мадхалі, професора університету Медіни. Культ, що існує разом з ваххабізмом, останнім часом поширюється в Європі, особливо в Бельгії та Нідерландах.

У документі наголошується, що чоловік першої в Європі жінки, яка очолювала групу смертниць Muriel Degauque, був послідовником згаданої течії. Мадхалісти засуджують терористичні організації такі як Аль Каїда і ІДІЛ, проте не відкидають джихад, якщо про нього оголосять політичні авторитети.

Крім того, СБ Бельгії бачить загрозу і в турецькому ісламізмі, який вигодуваний партією Ердогана. При цьому ПСР намагається таємно впливати на політичні партії Бельгії.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button