ЕкономікиТуреччинa

«Зниження кредитного рейтингу показує, що уряд Туреччини-головний депресор економіки»

Рекордно низький кредитний рейтинг Туреччини, встановлений раніше у вересні агентством Moody's, виникає з адміністративних проблем в країні і не покращиться, якщо уряд радикально не реформує економічну політику, вважає турецький економіст Махфі Егільмез.

Аналітик, відзначивши загальне стійке зниження рейтингів Туреччини з моменту її першої оцінки в 1990 році, заявляє, що нинішній низький рейтинг країни частково пов’язаний зі скороченням національної економіки і великим валютним боргом Анкари.

Тим часом фінансовий гігант Moody’s повідомив, що зниження рейтингу Туреччини відбулося в результаті трьох зобов’язань, два з яких знаходяться на внутрішньому балансі.

«Зовнішня вразливість Туреччини, швидше за все, викристалізовується в кризі платіжного балансу», — сказав один з аналітиків Moody’s, додавши, що резерви Туреччини швидко тануть. «У міру того як ризики для кредитного профілю Туреччини зростають, інститути країни, мабуть, не бажають або не можуть ефективно вирішувати ці проблеми»,-було зазначено в якості аргументу на користь зниження кредитного рейтингу Туреччини, заявленого агентством в якості третього компонента зниження.

Moody’s також включило «неадекватну реакцію турецьких чиновників на фінансові проблеми» в число пунктів про негативний прогноз інвестицій в Туреччину, відзначає Егільмез.

«Ці заяви показують, що одним з головних депресорів кредитного рейтингу Туреччини є Адміністрація. Крім того, здається, що економічні запобіжні заходи не дуже допоможуть без вирішення цього питання», — додає він.

Moody’s також назвало волатильність курсу Турецької ліри причиною негативного прогнозу і напруженість між Анкарою і Грецією в Східному Середземномор’ї, підсумовує економіст.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button