СвітТуреччинa

В Ідлібі пройшла акція проти турецької військової присутності

Жителі сирійської провінції Ідліб влаштували акцію протесту проти турецької військової присутності в Сирії, повідомляють сирійські ЗМІ.

На продемонстрованих виданнями кадрах кілька десятків людей з плакатами «Ідліб — сирійська земля», скандуючи гасла, зібралися біля спостережних пунктів турецької армії, передає ТАСС.

«Чому ми повинні терпіти чужинців на своїй території? Ми вимагаємо вивести турецькі війська! Наша земля повинна знову повернутися в наші руки», – пояснив журналістам своє невдоволення один з учасників акції.

Мітинги також пройшли в провінціях Хама і Алеппо, в районі населеного пункту ЕС-Сурман турецькі військові застосували для розгону демонстрантів гранати зі сльозогінним газом. Незважаючи на це демонстранти не розійшлися і навіть повісили портрет президента Сирії Башара Асада на ворота турецького блокпоста. «Ми втомилися від чвар і розбіжностей, які нам нав’язують ззовні. Тому не боїмося сказати “ні“  Ердогану! Наш президент-Башар Асад. І ми не підемо зі своєї землі», — заявив журналістам один з демонстрантів.

Агентство зазначає, що Ідліб — єдиний регіон Сирії, значна частина якого як і раніше залишається в руках бандформувань. У 2017 році там була створена північна зона деескалації, куди перемістилися екстремісти, які відмовилися скласти зброю в дамаському передмісті Східна Гута і південних областях країни. На території провінції знаходяться спостережні пости турецької армії.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button