ПолітикаСвітТуреччинa

Меркель засудила висловлювання Ердогана на адресу Макрона

Канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила висловлювання президента Реджепа Таїпа Ердогана на адресу лідера Франції Еммануеля Макрона, заявивши, що вони «неприйнятні».

Представник Меркель Штеффен Зайберт сказав, що канцлер рішуче засуджує Ердогана, який піддав сумніву психічне здоров’я Макрона. Крім того, Зайберт від імені канцлера висловив солідарність з Парижем, пише Duvar.

«Подібні наклепницькі коментарі абсолютно неприйнятні, особливо на тлі жахливого вбивства вчителя французької мови Семюеля Паті ісламістським фанатиком», – сказав представник, маючи на увазі вчителя, який був обезголовлений після того, як показав карикатури на пророка Мухаммеда учням на уроці свободи слова на початку цього місяця.

Видання зазначає, що європейські лідери висловили підтримку Макрону в недавній сварці між Туреччиною і Францією.

Представник ЄС Пітер Стано заявив 26 жовтня, що не виключає позачергової зустрічі міністрів ЄС після останніх коментарів Ердогана.

«Ми явно очікуємо зміни дій і заяв з турецької сторони»,-сказав Стано на прес-конференції, додавши, що необхідно обговорити «чи будемо ми продовжувати чекати або почнемо діяти».

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button