ЕкономікиПолітика

«Рейтинг схвалення роботи Ердогана знаходиться на найнижчому рівні з моменту спалаху COVID-19»

Рейтинг схвалення роботи президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана впав до найнижчого рівня з моменту спалаху COVID-19, згідно з загальнонаціональним опитуванням, опублікованим в понеділок.

Дослідницька компанія Metropoll повідомила, що 47,9% населення були задоволені роботою Ердогана. Цей показник знизився з 50,6% у липні до 52% у червні. Його популярність становила 55% у березні, коли Туреччина оголосила про перший випадок COVID-19, — і це був найвищий рівень з часу невдалого військового перевороту в липні 2016 року.

Щомісячне опитування показало, що 46,2% населення не схвалюють дії Ердогана. Цей показник збільшується вже п’ятий раз поспіль.

Нагадаємо, що уряд ввів в економіку близько 250 млрд лір стимулів, заборонив компаніям звільняти робітників і переконав Центральний банк зберегти процентні ставки нижче рівня інфляції, щоб допомогти економіці оговтатися від наслідків COVID-19. Але стимулюючі зусилля підштовхнули турецьку ліру до рекордних мінімумів по відношенню до основних валют, річна інфляція прискорилася до 11,8%, а число людей, або безробітних, або більше не працюють на ринку праці, різко зросла.

Турецький президент також виявився втягнутий у політичні та військові протистояння з регіональними країнами, політика яких розділила громадську думку, зазначають місцеві ЗМІ.

В останні тижні загострилася напруженість у відносинах з Грецією через території в Середземному морі. Гонитва Туреччини за вуглеводнями в спірних водах біля узбережжя Туреччини і поблизу Кіпру викликала закиди з боку США і Європейського Союзу. Німеччина прагнула втрутитися дипломатичним шляхом, щоб запобігти можливій військовій конфронтації.

При цьому опитування показало, що майже 60% турків хочуть, щоб проблеми з Грецією вирішувалися шляхом переговорів. Менше третини респондентів заявили, що в разі необхідності слід застосовувати військову силу.

Однак в Metropoll не сказали, скільки людей були опитані. У липні респондентами виступили 1 350 осіб з 28 регіонів Туреччини і вони відповідали на питання по телефону. Похибка цього опитування склала 2,67 процентного пункту.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button