ТуреччинaТуризм

«Туреччина завищує показники в туристичному секторі»

Офіційні показники в туристичному секторі в Туреччині завищені через нову систему позначення туристів, яка також пояснює відсутність відповідних доходів від даної галузі, розповів колишній міністр туризму Ертугрул Гюнай.

Міністерство туризму Туреччини розробило нову систему, яка враховує тих, хто прибуває до Туреччини для роботи або одноденних поїздок через прикордонні ворота, в якості туристів, сказав Гюнай в інтерв’ю Independent Turkish, зазначивши, що вони не повинні входити в категорію відпочиваючих, оскільки витрачають мінімальну кількість грошей в країні.

Видання вказує, що Туреччина в 2020 році оголосила про прибуття понад 10 млн туристів, незважаючи на багатомісячну зупинку в галузі через пандемію коронавірусу, яка продовжує становити загрозу.

Однак, за словами Гюная, який займав пост міністра туризму в період з 2007 по 2013 рік, правляча Партія справедливості і розвитку (ПСР) в останні роки роздувала цифри, щоб підняти позитивний настрій населення.

Разом з тим Туреччину в 2013 році відвідали 32 млн туристів, що принесло країні дохід у розмірі близько 30 млрд доларів. Число іноземних гостей в 2019 році зросла до 50 млн, в той час як доходи від туризму залишилися колишніми.

«Це є доказом того, що частина відвідувачів не підпадає під категорію туриста», — зазначив екс-міністр.

Нагадаємо, що Туреччина знову відкрила свої двері для іноземних відпочиваючих в червні після закриття в березні для стримування поширення коронавірусу. Однак недавнє зростання числа зареєстрованих хворих в країні викликало побоювання з приводу подальших епідемічних обмежень і негативних наслідків для сильно постраждалої туристичної галузі країни.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button