Туреччинa

Боррель: Відносини Туреччини і ЄС переживають переломний момент

Жозеп Боррель, глава дипломатії Євросоюзу заявив минулого вівторка, що відносини Євросоюзу з Туреччиною знаходяться на поворотному етапі, і закликав Анкару відмовитися від конфлікту в східному Середземномор'ї.

«Відносини між ЄС і Туреччиною переживають переломний момент в історії, який перейде в ту чи іншу сторону, в залежності від того, що відбудеться в найближчі дні. Те, що сталося влітку — неприпустимо. Туреччина повинна утримуватися від односторонніх дій. Це базовий елемент, що дозволяє продовжити діалог або почати його», — сказав Боррель в Європарламенті.

Дипломат блоку також позитивно відгукнувся про припинення розвідки вуглеводнів турецьким сейсмічним дослідницьким кораблем Oruç Reis в східному Середземномор’ї, назвавши його «кроком у вірному напрямку».

Відзначимо, що політична і військова напруженість між Грецією, Туреччиною і Кіпром посилилася в цьому році через спірні території в Середземному і Егейському морях. Відносини погіршилися після того, як Туреччина відправила дослідницьке судно Oruç Reis у супроводі військових кораблів для розвідки вуглеводнів в районі між Кіпром і грецьким островом Кріт.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button