ПолітикаСвітТуреччинa

«П’ять країн проведуть військові навчання в Середземному морі, в прагненні залишити послання Туреччині»

Військово-морські сили Греції, Кіпру, Франції, Єгипту та Об'єднаних Арабських Еміратів у понеділок, після посилення напруженості у відносинах з Туреччиною через територіальні права і вуглеводневі ресурси почали спільні військові навчання в східному Середземномор'ї, повідомив у неділю The Greek Reporter.

Очікується, що військово-морські навчання, що отримали назву «Медуза», триватимуть до 6 грудня, зазначає видання з посиланням на Міністерство оборони Кіпру.

Міноборони Туреччини заявило в неділю, що заплановані військові маневри «ще раз показують, хто посилює напруженість, уникаючи діалогу і не хоче миру».

Політична і військова напруженість між Туреччиною та іншими країнами регіону загострилася після того, як цього літа Анкара направила дослідницькі судна для розвідки вуглеводнів у східній частині Середземного моря, що за словами Греції та Кіпру, є нічим іншим як посяганням на їх території. Туреччина також опинилася в центрі критики з боку Єгипту і ОАЕ через війну в Лівії, де країни підтримують протилежні сторони конфлікту.

Військово-морські навчання послідували за аналогічними спільними навчаннями ВМС Єгипту, Франції, США та Греції в кінці липня. Політичне керівництво Європейського Союзу проведе зустріч в наступному місяці, щоб прийняти рішення про можливі санкції проти Туреччини за підрив грецького і кіпрського суверенітету. Франція підтримує Грецію в прагненні покарати іншого члена НАТО.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button