Економіки

Загальний оборот турецьких компанії в липні підскочив на 20,2%

У липні загальний оборот турецької економіки різко виріс-більш ніж на 20% в річному численні, повідомляє турецький статистичний інститут (TurkStat).

«Загальний індекс товарообігу, включаючи промисловість, будівництво, торгівлю і сектор послуг, збільшився на 20,2% в річному численні в липні 2020 року», — цитує повідомлення Hürriyet.

Найбільші зміни індекс спостерігав в торговому секторі, збільшившись в липні на 32,9% в річному численні, показали офіційні дані.

У промисловому секторі зафіксовано щорічне зростання на 20,2%, в той час як індекси будівництва і послуг зросли на 14,9% і 12,5% відповідно.

У місячному численні з урахуванням сезонних і календарних коливань загальний індекс товарообігу в липні виріс на 11,7%.

За даними Інституту, товарообіг є важливим короткостроковим показником, використовуваним для оцінки економічного становища країни.

«Індекси обороту розраховуються таким чином, щоб стежити за змінами цієї концепції, яка складається з продажів товарів і послуг, виставлених підприємством у звітному місяці з плином часу, стежити за розвитком подій щоквартально і щорічно», — йдеться в звіті.

Всі підприємства, які декларують податок на додану вартість в податкове управління країни, включаються в розрахунок індексу обороту, додає видання.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button