ЕкономікиТуреччинa

Дефіцит бюджету Туреччини збільшився на 61% у червні через стрибок витрат

Дефіцит бюджету Туреччини збільшився на 61% в червні в порівнянні з тим же місяцем минулого року і склав 19,4 млрд лір (2,9 млрд доларів) в результаті різкого зростання витрат, свідчать офіційні дані.

Туреччина розмістила дефіцит бюджету на перше півріччя в розмірі 109,5 млрд лір, що еквівалентно 89% від її цільового показника на кінець року в розмірі 123,7 млрд лір, згідно з даними, опублікованими Міністерством фінансів і казначейства.

Витрати зросли на 27% в річному численні в червні до 85,6 млрд лір, збільшившись більш швидкими темпами, ніж доходи, які виросли на 20% до 66,3 млрд лір.

Зазначимо, що уряд Туреччини збільшив бюджетні витрати, щоб допомогти економіці впоратися зі спалахом вірусу COVID-19. 11 березня Країна повідомила про свій перший випадок захворювання. Але дефіцит різко збільшився з тих пір, як влітку 2018 року по економіці прокотилася валютна криза.

Разом з тим податкові надходження зросли на 24% в річному численні в червні до 55,4 млрд лір. Витрати на виплату відсотків за боргами зросли на 44% до 6,3 млрд лір, в той час як непроцентні витрати збільшилися на 26% до 79,3 млрд лір.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button