Туреччинa

НРП: У чорноморській провінції Туреччини третину лісових угідь відведуть під гірничі роботи

Третина лісових угідь у турецькій Чорноморській провінції Орду буде відведена під гірничі роботи, пише Duvar.

За словами депутата Орду від основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Сейіта Торуна, чверть лісових угідь провінції вже використовується для гірничодобувної діяльності, а 17 вересня буде виставлений тендер на отримання ліцензій на видобуток корисних копалин на ще 11 тис. гектарах землі.

«Неможливо дивитися на цю екологічну бійню і дії влади, що піддають загрозі наше майбутнє. Забруднення навколишнього середовища стало очевидним завдяки тестам, проведеним на 32 зразках грунту і 11 зразках води в околицях шахт. Згідно з результатами тестів, рівень токсичних металів в грунті і водотоках в кілька разів перевищує середні показники», — цитує його Duvar. Торун зазначив, що в районі Фатса золото видобувається з використанням ціаніду.

В останні роки захисники навколишнього середовища не раз опинялися в заголовках новин про боротьбу зі шкідливими гірничодобувними проектами в Туреччині, наголошується в статті. Крім того, гори Каз в провінції Чанаккале стали полем триваючої вже рік боротьби проти великої гірничодобувної ініціативи, яка, за словами критиків, вже викликала масову вирубку лісів і завдасть непоправної шкоди регіону.

«Уряд нехтує життями наших людей заради фінансової вигоди. У той час як наближені до влади набивають кишені, страждає місцеве населення. Жителі Орду цього не допустять», – підкреслив Торун.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button