Туреччинa

У Стамбулі зафіксовано зниження випадків зараження і смертності від COVID-19

Міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа заявив, що число випадків і смертей від COVID - 19 в Стамбулі, найбільшому за чисельністю населення місті країни, знизилося завдяки заходам, прийнятим для стримування поширення хвороби.

Він нагадав, що на Стамбул припало 65% всіх підтверджених випадків і 54% смертей, пов’язаних з вірусом, у Туреччині в квітні.

«Число пацієнтів і смертей в місті знизилося на 72% і 78%, відповідно», — цитує міністра Hürriyet.

Однак Коджа також повідомив, що за останній місяць кількість пацієнтів у критичному стані в Стамбулі збільшилася на 42%.

«Разом ми можемо згладити ризик погіршення, який може виникнути в Стамбулі», – вказав він.

Разом з тим професор Туфан Тюкек, декан Медичної школи Стамбульського університету, попередив про другу хвилю спалаху у вересні і сказав, що ситуація в Стамбулі може погіршитися.

«Це багатолюдне місто. Близько чверті населення не дуже обізнані про пандемію, а працівники охорони здоров’я виснажені», — розповів Тюкек в інтерв’ю Hürriyet.

За його словами, жителі Стамбула почали повертатися в місто з курортів, школи знову будуть відкриті, в той час як в деяких університетах немає онлайн-курсів.

«Приїдуть тисячі студентів і їм буде потрібно житло. Якщо гуртожитки переповняться, ризик зараження тільки зросте», – зазначив професор.

Він попередив, що кількість щоденних випадків захворювання по країні може збільшитися до 2 тис.

Тюкек також сказав, що, на його думку, кількість реальних випадків може бути в три або чотири рази більше, ніж офіційно підтверджених, враховуючи той факт, що тести ПЛР можуть бути не дуже точними.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button