ЕкономікиТуреччинa

«”V-подібне” відновлення економіки Туреччини – це мрія»

Турецький уряд заявляє, що економіка знаходиться в середині «V-подібного» відновлення, посилаючись на збільшення виробництва після пандемії коронавірусу.

Але прогнози стійкого зростання для постраждалої економіки виглядають занадто оптимістичними, враховуючи стан виробництва та інвестицій, вважає Ібрагім Кахведжі, оглядач газети Karar.

Кахведжі заявляє, що завантаження виробничих потужностей виробників знаходиться в занепаді з 2017 року, навіть після того, як уряд прагнув стимулювати виробництво і експорт за допомогою дешевих кредитів та інших фінансових стимулів.

Виробники використовували до 80% своїх потужностей у 2017 році, коли уряд розподілив капітал у рамках свого фонду кредитних гарантій. Але цей показник знизився приблизно до 74% в 2019 році і нижче 70% в цьому році під час пандемії коронавірусу, вказує Кахведжі.

За його словами, для задоволення потреб 1 млн осіб, що виходять на ринок праці щороку, потрібно більше виробництва та інвестицій.

Ключовим показником економічного здоров’я Туреччини є інвестиції в машинобудування, зазначає Кахведжі. Витрати неухильно зростали в період з 2010 по 2015 рік, але з тих пір неухильно знижувалися, додає він.

Тому прогноз міністра фінансів і казначейства Туреччини Берата Албайрака про швидкий і стійкий вихід з економічної кризи цього року виглядає нездійсненною мрією без нових інвестицій і заводів, яких Туреччина так відчайдушно потребує, підсумовує аналатік.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button