ЕкономікиТуреччинa

ЗМІ: На Північному Кіпрі припинився продаж бензину

За повідомленням газети Yenidüzen, в середу постачальники палива на Північному Кіпрі припинили продажі на заправних станціях через різке зростання курсових різниць, викликаного падінням курсу турецької ліри.

За повідомленням газети Yenidüzen, в середу постачальники палива на Північному Кіпрі припинили продажі на заправних станціях через різке зростання курсових різниць, викликаного падінням курсу Турецької ліри.

Через хаотичні черги на АЗС, вже закінчилися запаси на багатьох заправних станціях, в той час як інші стали обмежувати продажі, розповів в інтерв’ю Yenidüzen Ертан Фідан, віце-президент Турецької кіпрської нафтової асоціації.

Офіційна валюта Північного Кіпру, турецька ліра, у вівторок впала до рекордного мінімуму в 9,38 за долар, вказується в статті.

Економіка республіки значною мірою залежить від Туреччини, яка зіткнулася зі зростаючими фінансовими потрясіннями після того, як у вересні Центральний банк країни знизив вартість запозичень, незважаючи на прискорення інфляції до 19,58%, найвищого рівня на основних ринках, що розвиваються, не враховуючи Аргентину,  що постраждала від кризи, повідомляє видання.

Міністр економіки та енергетики кіпріотів-турків Ерхан Арикли повідомив у своєму акаунті в Facebook пізно ввечері в середу, що офіційні особи зустрілися з представниками постачальників палива K-Pet і Al-Pet, зажадавши відновлення продажів, і наполягаючи на тому, що їх дії незаконні.

«Ми також поінформували їх, що, якщо така ситуація збережеться, будуть прийняті суворі заходи», — сказав Арикли.

Комітет з конкуренції кіпріотів-турків прийняв рішення почати розслідування щодо цих компаній, додав він.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button