ТуреччинaТуризм

ТРПК не прийматиме пасажирські авіарейси до 13 вересня

Турецька Республіка Північного Кіпру (ТРПК), починаючи з опівночі і до 13 Вересня призупинила прийом всіх пасажирських авіарейсів.

За інформацією ТАСС, директор Департаменту цивільної авіації ТРПК Мустафа Софі повідомив про те, що турко-кіпрська влада поширила авіаційне повідомлення з інформацією про припинення пасажирських польотів в аеропорт Ерджан. При цьому він пояснив, що в найближчі дні літаки зможуть виконувати вивізні рейси, тобто прилітати на північ Кіпру порожніми, а вилітати в зворотний шлях вже разом з пасажирами.

Причиною тимчасової заборони на польоти стало надмірне скупчення в Ерджані закордонних авіапасажирів, яких, за встановленими в ТРПК правилами, повинні були протримати на карантині протягом одного-двох тижнів у спеціально відведених для цього готелях. Однак на тлі різкого погіршення епідемічної обстановки в турецькій частині острова вільних місць в цих «карантинних готелях» не залишилося, і люди опинилися у своєрідній пастці. Переповненість цих готелів пояснюється також тим, що в них направляються не тільки авіапасажири, а й ті турки-кіпріоти, у яких був виявлений коронавірус, плюс ще по 10-15 осіб, з якими вони контактували. За словами глави турко-кіпрського МЗС Кудрета Озерсая, в «карантинних готелях» на даний момент знаходяться від 400 до 450 осіб.

Для тих, хто потребує професійної медичної допомоги, не вистачає лікарняних ліжок. Крім палат в міській лікарні турецької частини Нікосії турко-кіпрська влада створила на тлі прискорення темпів поширення вірусу другий центр для інфікованих, який обладнаний відділенням інтенсивної терапії, проте в ньому всього 22 місця. Третій же подібний центр з’явиться не раніше ніж через місяць.

У середу в турецькій частині Кіпру було виявлено 19 нових випадків зараження коронавірусом, а у вівторок — 38, що стало найвищим показником добового приросту інфікованих в ТРПК за весь період з початку пандемії. У той же день прем’єр-міністр ТРПК Ерсін Татар повідомив про те, що для вирішення кризи вже прийнято рішення всіх прилетівших на північ Кіпру авіапасажирів, у яких тест підтвердив наявність коронавірусу, відправляти на лікування до Туреччини.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button