Туреччинa

Шахтарі в центрально-анатолійській турецькій провінції страйкують оскільки 13 місяців не отримували заробітну плату

Велика група шахтарів, які працюють на шахті в місті Ерменек в провінції Караман в центральній Анатолії, страйкують більше тижня оскільки вже протягом 13 місяців не отримували заробітну плату.

Спочатку 80 гірників влаштували демонстрацію, вимагаючи виплату заробітної плати, пізніше через дев’ять днів до них приєдналися ще 60 шахтарів з дочірнього підприємства тієї ж фірми, яким не платили сім місяців, пише Duvar.

Один з шахтарів, Абдуллах Бюбер, сказав, що їх денні зміни в кінцевому підсумку збільшилися з 6,5 до 8 годин на день.

«Це гроші які потрібні на хліб, тому ми погодилися. Потім нам і зовсім перестали платити. У січні 45 з 80 гірників почали акцію протесту. Цих робітників звільнили і виплатили вихідну допомогу. Коли ми теж так і не змогли знайти рішення, ми почали страйк», — розповів Бюбер.

Тривалий період без зарплати викликав у шахтарів серйозне фінансове та емоційне напруження.

«Наші права порушуються вже кілька місяців. У нас немає ніяких соціальних прав. Подумайте про це: ви надаєте свою працю, але ви не можете отримати натомість те, що вам належить. Ми перестаємо бути людьми, тому що не можемо жити як люди. У нас взагалі немає громадської діяльності. Наші діти нещасні і голодують. Ми живемо на пенсію моєї 65-річної матері», – поскаржився Шахтар Салім Дінгіл.

Представник незалежної профспілки гірників Тахір Четін заявив, що профспілка також веде переговори з владою про виплату заробітної плати шахтарям в північно-західній провінції Чанаккале. Влада району заявила, що робітники отримають зарплату до 15 Вересня. Четін повідомив, що, якщо вони не отримають зарплату до того часу, шахтарі влаштують протест.

Тим часом на шахтах Ерменека співробітники двох шахт продовжують страйки.

«В Ерменеку багато шахт. Людина на ім’я Хатем Озбей володіє шахтою Дженне. Це спеціально ліцензований Регіон. У робітників продовжують відбирати зарплату і вихідну допомогу. У цих гірничодобувних компаніях діє система, що порушує права робітників», – підкреслив Четін.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button