ЕкономікиПолітикаТуреччинa

Давутоглу викликав Ердогана на теледебати

Колишній прем'єр-міністр Туреччини і лідер опозиційної партії майбутнього Ахмет Давутогу запросив екс-союзника і президента країни Реджепа Таїпа Ердогана на теледебати.

За словами Давутоглу, якщо правляча Партія справедливості і розвитку (ПСР) Ердогана хоче провести дебати з новою опозиційною партією майбутнього, остання готова до цього.

«Ми готові обговорити будь-які питання, в умовах, які їм подобаються, на обраному ними телеканалі. Вони можуть поставити перед нами того, кого вони виберуть, і ми теж приїдемо з нашими людьми», — цитує його Duvar.

Видання нагадує, що останній раз Ердоган брав участь у політичних дебатах по телебаченню в 2002 році, ще до того, як був призначений на пост прем’єр-міністра.

Давутоглу був прем’єр-міністром і головою правлячої ПСР з 2014 по 2016 рік, поки не розійшовся в поглядах з Ердоганом і покинув партію, вказує видання. У грудні він створив свою партію майбутнього.

Ми відповімо на кожне звинувачення і по черзі перерахуємо альтернативу його неправильній політиці», – сказав Давутоглу, маючи на увазі Ердогана.

Крім того, лідер Партії майбутнього розкритикував дії уряду під час пандемії коронавірусу, заявивши, що пацієнтів з позитивним результатом тесту на вірус відправляють додому на громадському транспорті, а медичні працівники працюють до знемоги.

Разом з тим Давутоглу піддав критиці правлячу ПСР за економічні показники, зазначивши, що кредитний рейтинг країни знизився до рівня нижче, ніж 25 років тому, наголошується в статті.

Видання додає, що міжнародне кредитно-рейтингове агентство Moody’s в минулу п’ятницю знизило рейтинг боргу Туреччини до B2, пославшись на зростання зовнішньої уразливості і підрив бюджетних резервів в країні на тлі економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button