ПолітикаСвіт

Анкара не схвалює рішення США про часткове скасування ембарго на постачання озброєння Кіпру

У МЗС Туреччини заявили, що Анкара готова зробити відповідні кроки для забезпечення безпеки турків-кіпріотів, якщо США не переглянуть своє рішення про часткове скасування ембарго на постачання озброєння Кіпру.

«Рішення США про часткове скасування ембарго на постачання озброєння Кіпру несумісне з духом союзництва між Туреччиною і США. Ми розраховуємо, що США переглянуть своє рішення і підтримають існуючі зусилля по встановленню миру і стабільності. В іншому випадку Туреччина рішуче зробить відповідні кроки, щоб гарантувати безпеку турецького народу Кіпру відповідно до юридичної та історичної відповідальності», — цитує ТАСС комюніке відомства.

Раніше у вівторок відбулася телефонна розмова держсекретаря США Майкла Помпео і президента Кіпру Нікоса Анастасіадіса, за підсумками якого було оголошено про часткове скасування американського ембарго на постачання зброї Кіпру. Як повідомлялося в письмовій заяві керівника прес-служби Держдепартаменту США Морган Ортегус, держсекретар Помпео поінформував президента Анастасіадіса про своє рішення тимчасово зняти обмеження на експорт нелетальної оборонної техніки і надання послуг у цій сфері для Кіпру.

У свою чергу президент Кіпру Нікос Анастасіадіс привітав часткове скасування ембарго США на постачання озброєння острову. За інформацією місцевих ЗМІ, часткове скасування ембарго триватиме один рік з можливістю продовження і поширюється на нелетальні системи.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button