Економіки

Турецькі молочники страждають через низькі фіксовані ціни і зростання виробничих витрат

Турецькі виробники молока зазнають труднощів, оскільки фіксовані ціни за літр, встановлені Національною радою з молока, ускладнюють отримання прибутку на тлі зростання виробничих витрат через знецінення турецької ліри, йдеться в заяві президента Союзу сільськогосподарських палат Туреччини Шемсі Байрактара.

Відпускна ціна виробника за літр сирого молока в листопаді 2019 року була встановлена на рівні 2,30 ліри, і залишиться на колишньому рівні до кінця 2020 року, вказує Duvar.

Однак, за словами Байрактара, через зростання вартості сіна, кукурудзяного силосу і люцерни в результаті інфляції і слабкої ліри мінімальна фіксована ціна повинна становити 2,80 ліри.

«Якщо не буде знайдено рішення цієї проблеми, виробники будуть змушені припинити виробництво і почати забій своїх тварин», — сказав Байрактар.

Оскільки інфляція залишається високою, а Турецька ліра продовжує дешевшати, ринкові ціни на основні товари в Туреччині різко зросли, що ускладнило споживачам покупку достатньої кількості продуктів. У свою чергу фермери борються зі зростанням витрат виробництва.

У той час як середня ціна в ЄС за 100 літрів сирого молока зафіксувалася на рівні 32,50 євро, в Туреччині ця цифра становить всього 27,24 євро, зазначив він, додавши, що в країні найнижчі ціни на молоко на континенті після Латвії та Литви. Якщо питання ціноутворення не будуть вирішені, це створить проблеми для турецького молочного сектора в майбутньому, підкреслив президент Союзу сільськогосподарських палат.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button