Туреччинa

Витрати на шкільне приладдя в Туреччині в 2020 році зросли на 21%

Згідно з дослідженням, проведеним профспілкою викладачів Eğitim-Sen, в Туреччині середні витрати на шкільне приладдя для учня, що відправляється в школу, в цьому році збільшилися на 21% в порівнянні з 2019 роком.

Опитування було проведено на основі аналізу 137 предметів, які зазвичай купуються учнями початкової, середньої та старшої школи до початку навчального року.

На тлі низької мінімальної заробітної плати і невисоких зарплат в цілому, зростання інфляції і слабкого курсу турецької ліри, яка в цьому році впала приблизно на 20% по відношенню до долара, ціни на основні споживчі товари різко зросли, що ускладнює задоволення потреб турецьких сімей. Дані обставини сприяють подальшому зниженню купівельної спроможності, вказує Duvar.

Середня вартість шкільного приладдя і витрат для першокласника в Туреччині була визначена в 2 тис. 302 турецьких ліри, що на 27% більше, ніж минулого року. Поточна чиста мінімальна заробітна плата в країні становить 8 тис. 720 гривень, що означає, що для покриття шкільних витрат на дитину, що йде в початкову школу, буде потрібно майже місячна мінімальна зарплата працівника.

Вартість шкільного приладдя для учнів середніх і старших класів в 2020 році в порівнянні з минулим роком збільшилася на 23% і 18% відповідно.

Разом з тим в дослідженні не враховувалися додаткові витрати, такі як обов’язкові внески, які батьки повинні вносити до фондів шкіл за своїх дітей, гроші, що збираються для поліпшення умов в класі, і кишенькові гроші, що видаються учням їх батьками.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button