ПолітикаТуреччинa

Турецький лідер: влада Греції і Франції некомпетентна в питанні Середземного моря

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у неділю про некомпетентність керівництва Греції і Франції на тлі напруженості в Середземному морі.

«До нашої боротьби з тероризмом додалися загрози нашим інтересам і правам в Середземному і Егейському морях. Ми боремося разом з усіма погрозами і кидаємо виклик нашим ворогам. Чи знають народи Греції та Франції, що їм загрожує через некомпетентність їхніх правителів?»- цитує його ТАСС.

Нагадаємо, що 28 серпня президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Париж прагне підкріплювати свої заяви щодо Туреччини пропорційними кроками в Східному Середземномор’ї. Франція з 26 по 28 серпня провела спільні військові навчання з Кіпром, Грецією та Італією на південь від Кіпру. Вони є першим етапом реалізації ініціативи про зміцнення чотиристоронньої військово-морської і військово-повітряної присутності в Східному Середземномор’ї.

Агентство зазначає, що навчання почалися після того, як Анкара направила своє дослідницьке судно Oruc Reis у супроводі групи військових кораблів для сейсмічної розвідки на грецькому морському шельфі поблизу острова Кастелорізо. У відповідь Греція привела збройні сили в бойову готовність і заявила, що буде відстоювати свої суверенні права.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button