Туреччинa

У Туреччині в міру зростання числа тих, що заразилися COVID-19, планується ввести нові заходи щодо стримування пандемії

У Туреччині у зв'язку із зростанням числа тих, що заразилися коронавірусом, в 14 провінціях, включаючи столицю Анкару, будуть заборонені соціальні заходи, такі як «ніч хни», церемонії заручин і обрізання, з нагоди яких збираються багато людей.

Дані обмеження торкнуться провінції Адана, Агри, Бурса, Чорум, Діярбакир, Ерзурум, Газіантеп, Кайсері, Конья, Мардін, Шанлиурфа, Ван і Йозгат, більшість з яких знаходяться в центрально-анатолійському, східному і південно-східному регіонах країни.

У розпорядженні Міністерства внутрішніх справ також говориться, що тривалість весільних церемоній буде обмежена однією годиною, а їжа і напої на таких заходах подаватися не будуть.

Згідно з розпорядженням, забороняється участь у весільних церемоніях людей у віці 65 років і старше, а також дітей у віці до 15, якщо вони не є найближчими родичами нареченої і нареченого.

Зазначається, що для контролю за реалізацією заходів на таких громадських заходах буде призначено щонайменше одну посадову особу.

Крім того, стільці і столи в місцях проведення весіль будуть розставлені так, щоб забезпечити соціальну дистанцію.

Заходи вживаються у зв’язку з тим, що COVID-19 швидко поширюється на багатолюдних світських заходах, вказали у відомстві.

У Міністерстві додали, що порушники даних заходів будуть оштрафовані, і щодо них можуть бути ініційовані судові розгляди.

Тим часом указом президента для державних службовців була введена гнучка схема роботи. Графік включає в себе роботу з дому та чергування змін таким чином, щоб вони не заважали і не переривали надання громадських послуг.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button