Туреччинa

У Туреччині закликають вжити заходів з надання допомоги медпрацівникам через зростання числа випадків COVID-19

Провідна Медична асоціація Туреччини (TTB) закликала Міністерство охорони здоров'я вжити заходів для захисту перевантажених роботою медичних працівників країни, оскільки число інфекцій і смертей, пов'язаних зі смертельним новим коронавірусом, поступово зростає.

Разом з тим зростаючі тенденції викликали побоювання з приводу подальших епідемічних обмежень і негативних наслідків для сильно постраждалої туристичної галузі країни, яка знову відкрилася для міжнародних відпочиваючих в кінці липня після багатомісячної перерви. Високі цифри також стривожили чиновників охорони здоров’я.

TTB в неділю опублікувала заяву з 16 пунктів, в якій закликала Міністерство охорони здоров’я регулярно тестувати медпрацівників і їх близьких, і забезпечити, щоб вони працювали не більше шести годин на день, щоб уникнути ризику зараження.

Міністерство має поділитися даними про кількість інфікованих медиків, включаючи тих, хто перебуває на лікуванні, самоізоляції вдома і тих, хто загинув через COVID-19, йдеться в повідомленні TTB.

У попередньому прес-релізі минулої п’ятниці TTB попередив, що медичні працівники по всій Туреччині фізично і розумово виснажені і заражаються коронавірусом із загрозливою швидкістю.

Щонайменше 517 медичних працівників отримали позитивний результат на коронавірус в столиці Анкарі, говорилося в письмовій заяві Анкарського відділення TTB від 14 серпня.

За словами Рукіе Екера, члена правління Стамбульського відділення TTB, лікарі піддаються тиску заради досягнення нереалістичних цілей в області продуктивності під час епідемії.

TTB в неділю також закликав до поліпшення оплати праці для медпрацівників, багато з яких, за їхніми даними, щосили намагаються звести кінці з кінцями і піклуватися про свої сім’ї.

Тим часом в Туреччині в неділю запустили загальнонаціональну гарячу лінію по коронавірусу, що працює 24/7 у всіх провінціях і районах. Провінційний інспекційний Центр охорони здоров’я (ISDEM) здійснює нагляд за проведенням інспекцій COVID-19 в країні і отримує від громадян рекомендації щодо порушень профілактичних заходів.

У перший же день роботи ISDEM отримала близько 1 тис. 600 скарг і було проведено понад 5 тис.перевірок.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button