Туреччинa

Правозахисник: В’язниці тримають хворих ув’язнених до останнього моменту, і звільняють їх, коли розуміють, що ті знаходяться на межі смерті

Відомий турецький правозахисник, депутат від ДПН Омер Фарук Гергерліоглу охарактеризував факти смерті людей у в'язницях як «вбивство», оскільки вони не були звільнені вчасно і не пройшли лікування від серйозних захворювань.

«Вони тримають хворих ув’язнених до останнього моменту, і звільняють їх, коли розуміють, що ті знаходяться на межі смерті і вже довго не проживуть», – сказав правозахисник.

Порушення прав людини, з якими стикаються хворі ув’язнені в тюрмах Туреччини — одна з проблем, найбільш часто піднімаються активістами і правозахисними. Смерть журналіста Мевлюта Озташа і продюсера Фатіха Терзіоглу, яким був поставлений діагноз раку у в’язниці, але лікування не було проведено в повному обсязі, а звільнення за станом здоров’я було відкладено, незважаючи на медичний висновок про те, що вони не можуть залишатися у в’язниці, знову підняли питання про хворих ув’язнених в Туреччині.

За даними Асоціації прав людини (IHD), у в’язницях Туреччини як і раніше знаходяться 1605 хворих ув’язнених, 604 з яких-у важкому стані. Незважаючи на медичні висновки інституту судової медицини та лікарень, багато з тих, хто перебуває у важкому стані, не звільнені. Незважаючи на важке захворювання, затриманих не випускають на тій підставі, що вони «становлять загрозу для громадської безпеки». За перші вісім місяців 2020 року відразу після звільнення померли п’ятеро хворих ув’язнених.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button