ПолітикаТуреччинa

Der Spiegel: Ердоган відчуває себе ізольованим?

Німецький журнал стверджує, що Ердоган прагне викликати ескалацію напруженості в Східному Середземномор'ї.

У статті журналу Der Spiegel під назвою «напруга на кордоні зростає: Ердоган ризикує розпочати війну з Грецією» говориться, що «військово-морські сили союзників по НАТО Туреччини і Греції спрямовані один проти одного. Президент Ердоган хоче перекроїти національні кордони в Середземноморському регіоні»

Автор статті Максимільян Попп (Maximilian Popp) зазначає, що Греція, Єгипет, Ізраїль та Італія нещодавно почали процес пошуку природного газу та енергоресурсів в регіоні, і президент Ердоган відчув себе самотнім і ізольованим.

«Здається, що президент Ердоган просуває доктрину «блакитної Батьківщини» через ображену честь і прорахунки у внутрішній політиці. Незважаючи на протест Туреччини, ізраїльська адміністрація в липні почала роботу з будівництва газопроводу Eastmed. Цей трубопровід прогнозує транспортування природного газу з вод Ізраїлю в Європу через Грецію і кіпрський розділ. Напруженість в Середземномор’ї також дозволяє відволіктися від внутрішньополітичних проблем Ердогана. Економіка Туреччини перебуває в кризі протягом багатьох років, і ця ситуація просунулася ще далі до спалаху коронавірусної інфекції. Турецька Ліра пережила Історичний спад і впала до 9 лір по відношенню до Євро. Крім того, значно впав і рейтинг підтримки Ердогана», – пише автор.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button