СвітТуреччинa

Трамп: Ердоган погодився з невинністю пастора Брансона

Президент США Дональд Трамп звернувся до учасників з'їзду Республіканської партії із записаним відеозверненням в оточенні шести колишніх заручників, звільнених під час його адміністрації, підкресливши свою рішучість виступати на захист американців у будь-якій частині світу, повідомляє Голос Америки.

Колишні ув’язнені були серед більше десятка релігійних діячів та інших людей, про звільнення яких домовилася адміністрація Трампа. Це були Майкл Уайт, Сем Гудвін, пастор Ендрю Брансон, Джошуа і Тамара Холт і пастор Брайан Нерран.

Президент США особливо подякував президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану за звільнення американського пастора Ендрю Брансона в 2018 році, після того як священнослужитель провів у в’язниці близько двох років.

«Я повинен сказати, що, з моєї точки зору, президент Ердоган був дуже хороший – сказав Трамп. – Ти був невинний.  Ми розмовляли кілька разів, і він погодився».

«Ваша адміністрація дійсно боролася за мене, і якщо б ви цього не зробили, я міг би бути ще в Туреччині», – сказав у відповідь Брансон.

«Вони хотіли для тебе 28 років в’язниці, вірно? Вони планували посадити тебе надовго. Ми повинні були повернути тебе», – заявив Трамп.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button