ТуреччинaТуризм

Туреччина недорахувалася 19 млн туристів цього року

Міністр культури і туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой в студії телеканалу NTV розповів про очікування від туристичного сезону в цьому році.

За даними Мінтуризму, за перші 7 місяців Туреччина через пандемію коронавірусу прийняла майже 5,5 мільйонів туристів, що на 78% менше, ніж за цей же період 2019 року, недорахувавшись понад 19 мільйонів іноземних гостей.

«Туреччина витримала випробування в боротьбі з пандемією. Після 1 квітня почався процес нормалізації. З червня туристична індустрія почала набирати обертів. Росія, Україна, Німеччина і Англія активно відправляють авіарейси. Наші очікування на 2020 рік були дуже високими, але, на жаль, буде серйозне зниження в порівнянні з 2019 роком. Якщо міжнародні пасажироперевезення більше не будуть перериватися, то до кінця року турпотік до Туреччини складе 15 мільйонів, а може і вище. Думаю, ми перевершимо доходи від туризму в 11 мільярдів доларів», — заявив Міністр в ефірі NTV.

Ерсой також привернув увагу до триваючої сертифікації туроб’єктів країни на відповідність жорстким санітарним вимогам.

«До теперішнього моменту сертифікат “здоровий туризм“  отримали вже 4900 готелів країни. Критерії сертифікації загальні для всієї Туреччини», – сказав Ерсой.

За його словами, очолюване ним відомство може розширити рамки сертифікації і зобов’язати готелі з числом номерів менше 50 отримувати сертифікат «здоровий туризм». Раніше це вимоги поширювалося на готелі з числом номерів в 50 і більше.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button