Туреччинa

У Туреччині збирають екстрене засідання через ситуацію з COVID-19

Турецьке видання Нurriyet пише, що в Туреччині збирають екстрену нараду через епідеміологічну ситуацію в країні. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган має намір обговорити з кабміном можливе посилення обмежувальних заходів.

Кількість хворих за добу давно не опускається нижче півтори тисячі випадків. Через можливий спалах коронавірусу члени кабміну можуть посилити контроль за дотриманням соціальної дистанції, носінням масок, а також правилами проведення масових заходів. У планах турецьких чиновників встановлення нових правил для школярів.

Раніше радник турецького МЗС Сельджук Колакоглу попередив про можливе погіршення коронавірусної обстановки в Туреччині до осені. Причиною цьому може послужити нескінченний потік туристів і передчасне пом’якшення обмежувальних заходів.

Поки туристів гнітюча статистика захворюваності COVID – 19 не бентежить. А тим часом на пляжах турецьких курортів і на розважальних шоу не дотримуються заходів щодо запобігання поширенню інфекції. Крім того, хворі часто безвідповідально ставляться до власного здоров’я і життя оточуючих. Днями під час рейду турецька поліція затримала в пасажирському автобусі жінку, яка повинна була сидіти на карантині. Потенційній переносниці захворювання виписали штраф у розмірі 3,1 тисячі Турецьких лір і примусово відправили на самоізоляцію.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button