Туреччинa

Албайрак: Виявлення газу в Чорному морі зможе позбавити Туреччину від дефіциту бюджету

Міністр фінансів і казначейства Туреччини Берат Албайрак заявив, що виявлення великих запасів газу в Чорному морі допоможе Туреччині забути про дефіцит бюджету і перейти до профіцитних економічних показників.

«Туреччина зробила великий крок на шляху до повної енергетичної незалежності. Можу сказати, що, з економічної точки зору, знахідка і потенціал родовища зможуть прибрати питання про дефіцит платіжного балансу, і ми увійдемо в етап, коли будемо говорити про профіцит бюджету і надлишки валюти», — цитує міністра ТАСС.

Разом з тим глава Міністерства енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіх Донмез у свою чергу вказав, що «газ, виявлений в Чорному морі, — дуже високої якості», судячи з попередніх технічних оцінок. «Але ми не зупинимо роботу з пошуку енергоресурсів. Буріння буде продовжено. Сейсмічні дослідження будуть проведені ще на території в шість тисяч кв. км», – сказав він.

В даний час Туреччина веде пошуки родовищ газу і нафти в чорному і Середземному морях. Раніше турецький президент Реджеп Таїп Ердоган офіційно заявив, що Туреччина виявила в Чорному морі великі запаси природного газу. До 2023 року влада розраховує почати його поставки на внутрішній ринок. За словами Ердогана, обсяги родовища становлять 320 млрд кубометрів. Найближчим часом, зазначив президент, влада вирішить технічні питання, що стосуються видобутку газу з цього родовища, і  «негайно приступлять до буріння».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button