ТуреччинaУкраїна

Туреччина вводить нові мита на українські цукерки та шоколад.

Туреччина, незважаючи на плани укласти угоду про вільну торгівлю з Україною, з 20 серпня вводить нові мита щодо українських товарів. Про це заявила Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА).

«20 серпня набуває чинності указ президента Туреччини, яким вводиться додатковий митний збір для 115 товарів», – йдеться в повідомленні.

Мита вводяться на товари, що імпортуються з країн, з якими у Туреччини немає угод про зону вільної торгівлі.

Зокрема, згідно з цим указом, для української цукристої та шоколадної кондитерської продукції додаткове мито складе 20%, для борошняної – 15%.

У ЄБА наголошують, що доступ до ринку Туреччини для українських виробників кондитерської продукції і так значно ускладнений у зв’язку із застосуванням Туреччиною високих ставок ввізного мита та додаткового тарифу на сільськогосподарську складову (всього збори складають близько 35-45% на кондитерські вироби).

«При цьому на український ринок турецька продукція потрапляє на значно кращих умовах. Рівень ставок ввізного мита для імпортних турецьких кондитерських виробів складає від 5 до 15%. Тож рішення турецької влади підвищити митні ставки значно погіршує і без того нерівні для України умови доступу на турецький ринок та створює неконкурентне середовище для українських виробників”, – йдеться у заяві.

Бізнес-спільнота вважає, що впровадження додаткових мит турецькою стороною зробить економічно недоцільним та, фактично, повністю заблокує український кондитерський експорт до Туреччини.

У зв’язку з цим, Європейська Бізнес Асоціація закликає відповідальні органи України вжити негайних заходів для недопущення підняття митних зборів Турецькою Республікою на українську кондитерську продукцію.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button