ЕкономікиТуреччинa

Турецькі фермери з провінції Ушак побоюються зростаючих економічних труднощів

Виробники тютюну в Егейській провінції Ушак кажуть, що зруйнована економіка країни в поєднанні з пандемією коронавірусу унеможливить збір врожаю в наступному році.

Егейський тютюн славиться своїм повільним горінням, солодким смаком, низьким вмістом нікотину і приємним запахом, що призвело до його міжнародного попиту. Приблизно 90-95% турецького тютюнового експорту припадає на Егейський регіон, пише Duvar.

Тютюновий фермер Есат Йилдиз зазначив, що виробництво скоротиться на 40-50% в 2021 році і що багато виробників тютюну були змушені відмовитися від торгівлі.

«Ми не можемо сплатити наші сільськогосподарські борги. Аванси виплачувалися не всім. Людям доведеться продати свій трактор або своє поле. 80% фермерів перебувають у боргах перед державним  банком Ziraat, а деякі з них — перед іншими банками. Пандемія найбільше торкнулася турецьких фермерів», – сказав Йилдиз.

Ушакський фермер Вели Ярджі в свою чергу додав, що більшість сезонних робітників є сирійцями або родом з Південно-Східної провінції Урфа і не мають досвіду роботи на тютюнових полях.

«Я отримав аванс, але він не відповідав вартості робочої сили. Коли зростає вартість іноземні валюти, те ж саме відбувається і з цінами на пестициди і добрива. Добриво, яке ми купили в минулому році за 70 лір, тепер коштує 110 лір, а пестицид, який ми купили за 50 лір, тепер коштує 100 лір. За три місяці я заплатив 7 тис. лір за рахунками за воду. Без води виробництво тютюну знижується»,-завив Ярджі, додавши, що після цього року він більше не вироблятиме тютюн через труднощі з отриманням прибутку.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button