Туреччинa

На півночі Туреччини введено карантин через побоювання з приводу спалаху сибірської виразки

На півночі Туреччини був введений карантин через підозри на спалах сибірської виразки серед домашньої худоби.

У вівторок місцева влада оголосила карантин в Ємішлі в районі Сюрмене в Чорноморській провінції Трабзон, пише Milliyet. За наявними даними кілька людей захворіли, вживши в їжу м’яса бика, який нібито хворів на сибірку. На даний момент ведеться розслідування.

Місцеве відділення Генерального управління харчових продуктів і контролю повідомило в письмовій заяві, що експерти досліджують зразки м’яса забитої тварини. Початкові результати вказали на сибірську виразку. М’ясо тварини, яке не було з’їдено, було знищено. Тим часом влада також почала вакцинацію іншої великої рогатої худоби, яка не була інфікована.

Відзначимо, що сибірська виразка, інфекція, що викликається бактерією Bacillus anthracis, зазвичай зустрічається у тварин, які випадково з’їли спори бактерії під час випасу. Інфекція також вражає шкіру і легені людей. Хоча вона і не може передаватися безпосередньо від людини до людини, одяг і тіла, заражені спорами сибірської виразки, становлять небезпеку для здоров’я людини. У 2018 році два сільських райони Стамбула були поміщені на карантин через паніку з приводу спалаху сибірської виразки після того як були госпіталізовані шість громадян з ураженнями шкіри.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button