Туреччинa

Вчителя з хворобою Паркінсона не випускають на свободу

Чоловіка з прогресуючою хворобою Паркінсона продовжують утримувати в ув'язненні. Вчитель турецької мови Білаль Сель повинен був вийти за умовним звільненням, випробувальний термін вже розпочато, але хворий чоловік продовжує знаходитися за гратами.

Білаль Сель отримав 6 років і 8 місяців в’язниці за членство в забороненій профспілці, його діти навчалися в забороненій владою школі, а він мав рахунок в закритому за розпорядженням уряду банку Bank Asya. Хворий чоловік провів у тюремному ув’язненні 4 роки. Минулого тижня настав термін умовного звільнення, проте Вищий касаційний суд відмовив у задоволенні УДЗ, повідомляє Bold Medya.

Біляль Сель пропрацював вчителем турецької мови 14 років. Його заарештували 29 Липня 2016 року і помістили у в’язницю Киршехіра.  Хвороба, яка виявилася в 2013 році, почала в ув’язненні прогресувати. У липні 2019 року за рішенням лікарів Селя відправили до в’язниці реабілітаційного типу Метріс. Чоловік п’ять разів на інвалідному кріслі звертався до Інституту судової медицини. Він стверджував, що не може обходитися без сторонньої допомоги, проте всякий раз лікарі йому відмовляли і виписували медичний висновок з формулюванням «може відбувати покарання в тюремних умовах».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button