ПолітикаТуреччинa

Ердоган має намір подати позов проти лідера опозиції через слова про сімейний стан

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган готується подати позов проти лідера основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) з вимогою відшкодування морального збитку за висловлювання щодо стану його сім'ї за кордоном.

Раніше в інтерв’ю, опублікованому в понеділок в Cumhuriyet, лідер НРП Кемаль Киличдароглу сказав, що президент Туреччини і члени його сім’ї повинні повернути своє багатство до Туреччини.

«Якщо Ердоган і його сім’я люблять народ, вони повинні перемістити до Туреччини свої багатства, що знаходяться за кордоном, де у них є мільярди», – заявив лідер НРП.

За даними Sabah, турецький лідер має намір відсудити 2 млн лір (приблизно 270 тис.600 доларів) в якості відшкодування морального збитку.

«Незважаючи на компенсацію моральної шкоди за аналогічними необгрунтованими висловлюваннями в минулому, Кемаль Киличдароглу продовжує свою звичайну політику брехні і наклепу», — сказав адвокат Ердогана Ахмет Озел.

Нагадаємо, що президент в лютому подав позов проти Киличдароглу у зв’язку з його коментарями, в яких він назвав Ердогана вищою фігурою в політичному крилі забороненого релігійного руху Фетхуллаха Гюлена, яке Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту, зробленої в липні 2016 року.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button